Loading...

‘Apple stopt iPhone X-verkoop dit najaar, vervangt toestel met nieuw model’

iPhoned » Nieuws » ‘Apple stopt iPhone X-verkoop dit najaar, vervangt toestel met nieuw model’
‘Apple stopt iPhone X-verkoop dit najaar, vervangt toestel met nieuw model’
3
‘Apple stopt iPhone X-verkoop dit najaar, vervangt toestel met nieuw model’Lars Paymans NIEUWS Door Lars Paymans op 19 januari 2018 | 15.01 uur 2 min leestijd
Delen
De levensduur van de iPhone X is mogelijk korter dan we hadden verwacht. Apple zou de iPhone X dit najaar al uit de verkoop halen en vervangen met een nieuw model. Hoe zit dit precies?


    Apple overweegt iPhone X verkoopstop
    Het opmerkelijke gerucht is afkomstig van KGI Securities analist Ming-Chi Kuo. Doorgaans is hij een van de meest betrouwbare bronnen als het om Apple gaat. Hij heeft in het verleden al gezegd dat er in het najaar van 2018 drie nieuwe iPhones verschijnen, net als in 2017. Begin 2018 brengt het bedrijf de iPhone SE 2 uit.

    Lees ook: Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

    iPhone X verkoopstop

    Deze drie iPhones krijgen drie verschillende schermformaten: 5,8-inch, 6,1-inch en 6,5-inch. Alle drie zien ze eruit als een iPhone X, al heeft het 6,1-inch model geen oled- maar een lcd-scherm om de prijs lager te houden.

    Apple zou de nieuwe 5,8-inch iPhone zien als een echte vervanger van de huidige iPhone X. Dat is opmerkelijk, want tot nu toe schuift het iPhone-aanbod ieder jaar een plekje op. Zo werden de iPhone 7 en 7 Plus goedkoper toen de 8, 8 Plus en de X uitkwamen.

    Dat zou dit jaar volgens Kuo dus niet het geval zijn: de iPhone 8 en 8 Plus worden goedkoper, en de iPhone X wordt niet meer verkocht en vervangen door het nieuwe model. De nieuwe 6,1-inch iPhone zou de plek van ‘budgetmodel’ opvullen.

    Dezelfde tactiek als de SE
    Dit doet denken aan de manier waarop Apple de iPhone SE een jaar na de release een upgrade gaf. De prestaties werden verbeterd en klanten kregen een extra opslagcapaciteit om uit te kiezen. Als Apple een soortgelijk plan heeft met de iPhone X, is het logisch dat het ‘oude’ model niet meer verkocht wordt. Zo voorkomt Apple verwarring, en haalt iedereen weer hetzelfde toestel in huis als ze een iPhone X aanschaffen.

   Wij gebruiken coockies om uw ervaring te verbeteren op onze website, bij het gebruik maken van onze website accepteer je onze coockies