Loading...

Nieuwe iOS update geeft optie om batterij-vertraging op te heffen

Apple is nog steeds bezig met de gevolgen van Batterygate. Terwijl het aantal rechtszaken toeneemt heeft Tim Cook nu aangekondigd dat de volgende iOS update je de mogelijkheid geeft om het langzamer maken van je iPhone als ‘ie een slechte batterij heeft handmatig uit te schakelen.

Dat betekent dat je er straks voor kunt kiezen om betere prestaties te krijgen, met als nadeel dat je batterij dus een stuk sneller leeg zal gaan. Dat raadt Cook (en Apple) nog steeds niet aan, maar het zal vanaf nu in elk geval duidelijk worden wanneer het gebeurt.

We vonden het reationeel o de vervangende batterijen niet gratis te maken, maar wel goedkoop. De meeste mensen verwachten na een aantal jaar toch wel een nieuwe batterij te moeten halen.
– Tim Cook, CEO Apple
Vertrouwen (weg)
Als Apple deze opties nou meteen vanaf het begin duidelijk had gemaakt, was er een hoop minder ellende geweest. Het helpt echter niet, want door het niet te melden geven ze je als consument toch het idee dat je stilletjes in de richting van upgraden in plaats van batterij vervangen bent geduwd. Gewoon een batterij vervangen is immers vele malen goedkoper dan een nieuwe iPhone kopen.

Uiteindelijk betekent het dat mensen Apple minder zullen vertrouwen om het juiste te doen. Het is wel lullig, aangezien het bedrijf uit Cupertino ook al een premium vraagt voor haar producten. Dan zou je op zijn minst mogen verwachten dat je zijdelings niet ook genept wordt. En hoe Apple het ook wendt of keert: zo voelt het wel.

Het is trouwens ook nog even wachten op de nieuwe update. Hij komt eind februari in de beta voor ontwikkelaars beschikbaar, wat betekent dat een publieke versie ergens in maart zou moeten komen. Tot dan moet je het dus nog doen met een langzamere iPhone – of in elk geval je oudere telefoon voor 30 euro een batterij-upgrade geven.

Wij gebruiken coockies om uw ervaring te verbeteren op onze website, bij het gebruik maken van onze website accepteer je onze coockies