Loading...

Apple werkt aan grote iPhone

Apple wil later dit jaar een grotere iPhone uitbrengen. Daarnaast zouden er een upgrade van de iPhone X en een goedkoper model verschijnen.

Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen die kennis hebben van de drie nieuwe iPhones. Geruchten over de nieuwe iPhones gaan al langer: eerder voorspelde de bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities al dat Apple dit jaar met drie toestellen zal komen.

Gouden uitvoering
Volgens Bloomberg is Apple inmiddels in samenwerking met zijn toeleveranciers bezig om productietesten uit te voeren voor de toestellen die dit najaar moeten uitkomen. Voor het grote toestel en de update van de iPhone X overweegt Apple een gouden uitvoering, die met name consumenten in Azië zou moeten aanspreken.

Het scherm van de grote, nieuwe iPhone (codenaam: D33) wordt om en nabij de 6,5 inch – ongeveer een inch groter dan de iPhone X. De schermresolutie van het grote toestel wordt naar verwachting 1242 x 2688.

Goedkopere behuizing
Het nieuwe ‘goedkope’ toestel zou verscheidene functionaliteiten hebben die we kennen van de iPhone X, zoals ontgrendelen met behulp van de Face ID-gezichtsherkenning. Ook zal de voorkant van de goedkopere iPhone bijna volledig in beslag genomen worden door het scherm.

Wel rust Apple het toestel uit met een goedkopere behuizing. De goedkope iPhone zou worden uitgerust met aluminium randen en een glazen achterkant, net zoals de iPhone 8. Geen roestvrij staal, zoals bij de iPhone X dus. En in plaats van een OLED-scherm zou het goedkope toestel LCD krijgen.

Verkoop opkrikken
Hoewel de iPhone X het bestverkochte toestel tijdens de feestdagen was, vielen de verkopen toch enigszins tegen. Apple verkocht 77,3 miljoen exemplaren van zijn nieuwe vlaggenschip in het vierde kwartaal – minder dan de ruim 80 miljoen exemplaren waarop analisten gemiddeld hadden gerekend.

Met de drie nieuwe toestellen probeert Apple de verkopen weer op te krikken, zo is de analyse van Apple-watcher Gene Munster. Tegenover Bloomberg verklaart hij dat met name het grotere scherm ertoe zal leiden dat veel bestaande iPhone-gebruikers de overstap naar een nieuw toestel maken.

Aandeel bijna op hoogste punt ooit
Het Apple-aandeel bereikte maandag bijna het hoogste punt ooit, nadat meesterinvesteerder Warren Buffett bekendmaakte dat hij afgelopen jaar veel aandelen Apple heeft bijgekocht.

Wij gebruiken coockies om uw ervaring te verbeteren op onze website, bij het gebruik maken van onze website accepteer je onze coockies